Wednesday, October 14, 2009

Management Creed

One of my main priorities as a manager is to develop people. I'm striving to create development opportunities for my team, to help them become better professionals, better as humans, better in communication, more organized and more effective. I wish all feel that our project is in line with their personal development aspirations. Only then I can obtain the 110% we need to finish within impossible constraints. I wish I never disappoint my colleagues, to be honest and fair no matter what the consequences, not to make compromises, care deeply for them as humans beings, with feelings, needs, hopes and dreams. Many times I fail to get that 110%, but then I know I've made a mistake somewhere - not in my creed but in my deeds.

3 comments:

Anonymous said...

E extrem ceea ce ai zis din simplul fapt ca...daca vrei sa faci asta:

"I'm striving to create development opportunities for them, to help them become better professionals, better as humans, better in communication, more organized and more effective."

trebuie sa ....fi cel mai profiesionist si cel mai bun din domeniu (si sunt mult mai multi mult mai buni decat tine)

trebuie sa fi cel mai buni dintre oameni (f multi dintre oameni chiar sunt mai buni ca tine...as humans i mean)

trebuie as fi f bun in a comunica si a empatiza cu celalalt.... si ma indoiesc ca poti fi un model in asta

ai inteles ideea....

ar fi fost prea mult spus sa zici si ca esti alaturi de ei in toate cele puncte... nu cresti pe nimeni ...pt ca nu ai experienta necesara si pt ca pun pariu 99% din echipa ta e mult mai buna ca tine....in toate punctele astea


te crezi mult prea bun...si asta o sa te faca cel mai prost manager...pt ca nu esti la gradinita...ca as inveti pe cineva ceva...si vb cu oameni de-o seama cu tine cu aceasi experietna ca si tine .... relationezi cu OAMENI

Anonymous said...

Si inca o chestie....

Un om inteligent...e un om care mereu va fi constient de faptul ca in realitate stie atat de putine...pt ca the big picture e imensa in comparatie cu el....


Deci da...nu le stii pe toate....poat esti bun pe particica ta...dar si acolo fi sigur ca o sa fie multi mult mai bun cat tine...pt ca nu esti einsten...nu esti freud..pt ca nu ai scris istorie si nu o sa scrii istorie....

Alexandru Gris said...

Un "crez" este o declaratie de intentie. Asta incerc sa fac, nu zic ca-mi reuseste intotdeauna. Cand nu reusesc, mai incerc o data. 



Sa clarificam, totusi: rolul meu este sa creez acele situatii care ii ajuta pe oameni sa se dezvolte, sa devina mai buni profesionisti, mai buni ca oameni, mai fericiti la serviciu (pe cat se poate) - doar asa colegii mei vor fi mai motivati si se vor implica mai mult in proiect.

Rolul managerului este de a organiza, nu de a da lectii. Ma retrag, dar creez situatii astfel incat coechipierii mei sa invete lucruri noi, sa nu le fie frica sa greseasca, sa priveasca inovatia cu incredere si optimism. Spre exemplu: vine un programator nou in echipa. Eu, ca manager, nu pot sa-l tin de mana sa-i explic ce este in cod, insa pot sa-i asignez un mentor, pot sa-l intreb ce ar vrea sa aprofundeze, ce l-ar interesa. Pot sa-i asignez taskuri in acea directie si, mai mult, sa am incredere in el ca le va face bine, sa-i ofer timp si spatiu sa greseasca. Adica exact ceea ce ziceam: "I'm striving to create development opportunities for them, to help them become better professionals, better as humans, better in communication, more organized and more effective."



Acelasi lucru este valabil pentru oricare dintre colegii carora le spun "poti sa faci cum crezi tu de cuviinta, eu nu o solutie acum, insa am incredere in tine ca, daca te straduiesti, poti veni cu ceva exceptional", pe care ii invit sa nu se limiteze la fisa postului ci sa se implice mai mult in procesul de creatie, sa vina cu idei noi, etc.. Inovatia, ideile, calitatea se cresc in fiecare dintre noi. Rolul managerului este sa gaseasca mecanismele care le declanseaza, sa fructifice oportunitatile si sa creeze un cadru propice pentru ca fiecare membru din echipa sa se simta implinit.



Respect!
"Power tool" #1!
Period! 

-- Tom Peters



Si as adauga "incredere in oameni".